hanneke-scherff-foto

  • Conservatorium Docent Muziek
  • Docent basisonderwijs en Remedial Teaching
  • Fluitist
  • Dirigent en choreograaf
  • Componist en tekstschrijver

Hanneke Scherff speelt dwarsfluit sinds haar 10e en heeft zich inmiddels ontwikkeld als fluitist en dirigent. Na het VWO, de opleiding Pabo en Remedial Teaching heeft ze met veel plezier gewerkt als leerkracht in groep 7. Daarna is haar droom uitgekomen en is ze afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam. Ze heeft daar de opleiding Docent Muziek afgerond met dwarsfluit als primair instrument. Lesgeven aan kinderen en musiceren zijn haar grote passie.

Samen met de pianist Gert-Jan Scherff vormt ze een muzikaal duo en sinds 10 juli 2009 ook een muzikaal echtpaar. Ze is drie keer als fluitist en assistent-dirigent met de Continentals op tour geweest door heel Europa. Ook is Hanneke actief betrokken geweest bij de Continental Kids.

In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan in de muziek. Ze was fluitist bij het orkest Ars Musica en bij diverse koren. Daarnaast is ze dirigent geweest van kinderkoor ‘de Krekels’ en tienerkoor ‘Sparkling’ in Oud-Alblas. Hanneke was muziekdocent op de Koningin Beatrixschool in Papendrecht, waar ze ook leiding gaf aan het schoolorkest. Ze is werkzaam geweest als muziekdocent op de Pabo van InHolland te Rotterdam.

Ze heeft nu haar eigen muziektheatergroepen ´Amazing Kids, Teens en Voices´ in de Alblasserwaard. Ze heeft samen met haar man Gert-Jan de muziekschool Vivace opgericht waarin ze dwarsfluit- en zangles geeft. Ook kunnen kinderen voor AMV bij haar terecht.

Je kunt meer info lezen op de website van onze muziekschool: www.muziekschoolvivace.nl

Logo Vivace

To Top